Geachte dames en heren,

KEMPEROL® Newsletter - Green!

Groene daken behoren tegenwoordig tot de standaar bij nagenoeg elk dakdekkersbedrijf. Groene daken behoren tot de nieuwe groep van Gebruiksdaken. In deze groep bevinden zich allerlei verschllende daktypen met een en dezelfde overeenkomst; deze daken worden gebruikt om op te leven. Het kan voorkomen dat deze gebruiksdaken diverse functies combineren; zoals parkeren, lopen, tuinieren en waterberging zoals de aanwezigheid van vijvers.

Het waterdicht afwerken van deze daken is erg crusiaal en vereist de beste waterdichte producten en oplossingen. Bedenk dat voor al deze daken de waterdichte waterkerende laag niet meer zichtbaar is omdat deze bedekt wordt door de betreffende gebruikslaag, zoals aarde/zand, asfalt, tegels of water. De waterdichting dient dus perfect te zijn! Alleen zodoende kan men extra hoge kosten voor reparaties voorkomen!

Er zijn vele redenen om te kiezen voor groene daken: ze zijn ecologisch verantwoord en attractief, verbeteren het micro klimaat, bufferen regenwater en creeeren een nieuwe leefruimte voor de mensen en dieren. Bijvoorbeeld een groen dak op een garage box vangt net zoveel CO2 op als een volwassen boom! Maar eerlijk is eerlijk de meeste groendaken worden gekozen om hun uiterlijk en niet om haar ecologische voordelen voor de leefomgeving.

Zoals aangegevens vereisen groene daken een hoge mate van de professionele dakdekker want hij dient niet alleen alles volledig waterdicht in te werken maar er ook rekening mee te houden dat de gekozen materialen 100% worteldoorgroei bestendig zijn en bestand tegen rot! Alle KEMPEROL waterproofing systemen hebben alle testen op dit gebied met vlag en wimple doorstaan en zorgen voor een excellent eindreultaat.

 

Met vriendelijke groet,

KEMPER SYSTEM GmbH & Co KG

 

 
KEMPEROL references for green roofs and green houses
 

Art treasures under green roof Staedel museum

Green roof Columbus Square

Manitoga Exhebition Center

Application range greenhouse: Tropicarium

Our company is classified according to LEED and DGNB

KEMPEROL behaalde de uitstekende scores (waarderingen) op de hoogste kwaliteitsniveau’s binnen de LEED en DGNB classificatie.


KEMPER SYSTEM GmbH & Co. KG | Holländische Straße 32-36 | D-34246 Vellmar | Germany
www.kemper-system.com | post@kemper-system.com | Phone: +49 (0)561 8295-0 | Fax: +49 (0)561 8295-10
Managing director Andreas H. Wiggenhagen | Holger Freyaldenhoven